7 کار عجیبی که استرس با بدنتان می‌کند

استرس
زمان مطالعه: 3 دقیقه

با شناختن این علائم تا وقت دارید از ویرانی جسمتان جلوگیری کنید!

برخی افراد استرس را به شکل  احساس فشار در قفسه سینه توصیف می‌کنند، برخی دیگر آن را به‌صورت جوش صورت یا ریزش بیش‌ازحد موها تجربه می‌کنند.

وقتی صحبت از استرس می‌کنیم همیشه پای یک مجرم یا استرسور در میان است. استرس جزئی جدایی‌ناپذیر از زندگی روزانه ماست ولی لزوماً همیشه چیز بدی نیست. گاهی داشتن کمی استرس انگیزه لازم برای به پایان رساندن یک کار را مهیا می‌کند؛ اما استرس کنترل نشده یا طول کشیده می‌تواند به بدن آسیب برساند و موجب مشکلات پیش‌بینی‌نشده و جدی شود.

استرس همیشه موجب بروز بیماری نمی‌شود ولی می‌تواند علائم برخی بیماری‌ها را بدتر کند و هنگامی‌که علائم جسمی بدتر شد، سطح استرس هم افزایش می‌یابد. شرایطی که در آن یک حلقه معیوب شکل می‌گیرد. بعد از مدتی عامل استرس‌زا از بین می‌رود ولی استرس همچنان ادامه می‌یابد.

بنابراین مهم است که مانع شکل‌گیری این چرخه شوید. برای این منظور باید از تأثیرات جسمی استرس آگاه باشید.

استرس تأثیرات عجیبی روی بدن دارد. برخی از این موارد را می‌توانید اینجا ببینید.

 

1. عضلات و مفاصل

استرس می‌تواند باعث درد، سفتی، خشکی عضلات یا دردهای اسپاسمی شود که به‌نوبه خود موجب تشدید علائم آرتریت، فیبرومیالژی و سایر موارد مشابه می‌شود زیرا استرس آستانه درد را کاهش می‌دهد.

انجمن روانشناسی آمریکا (APA) می‌گوید وقتی استرس دارید، ماهیچه‌های شما منقبض می‌شوند و با از بین ‌رفتن آن، کاملاً شل می‌شوند.

 

2. قلب و ریه

چه باور کنید یا نه استرس می‌تواند روی قلب شما اثر منفی داشته باشد، مثلاً اگر در محل کار تحت‌فشار باشید، ضربان قلبتان بالا می‌رود، نفس کشیدنتان سریع‌تر‌ شده و گاهی نفستان می‌گیرد. ترشح بیش‌ازحد هورمون استرس یا کورتیزول ممکن است بیماری قلبی و ریوی‌تان را بدتر کند. برخی از این موارد عبارت‌اند از اختلالات ریتم قلب، فشارخون بالا، سکته مغزی و آسم.

اگر درد یا گرفتگی در قفسه سینه یا تپش قلب دارید، در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید تا مطمئن شوید مشکلتان جدی نیست.

 

3. پوست و مو

به نظر می‌رسد، این روزها تبلیغ محصولات جدید پوست و مو بر فضای تبلیغات حاکم شده است. اگر دچار استرس هستید، این محصولات کمک چندانی در رفع مشکلتان نمی‌کنند. اگر به بیماری‌هایی مانند اگزما، روزاسه‌آ یا پسوریازیس مبتلا هستید، استرس می‌تواند آن را بدتر کند. همچنین می‌تواند منجر به کهیر، خارش، تعریق بیش‌ازحد و حتی ریزش مو شود.

 

4. روده

آیا تابه‌حال به دلیل استرس زیاد دچار معده درد شده‌اید؟ این ارتباط، واقعی است زیرا استرس واقعاً بر سیستم گوارش شما تأثیر می‌گذارد. از علائمی ساده  مانند درد، نفخ شکم، استفراغ، اسهال و یبوست گرفته تا شرایط پیچیده‌تری مانند سندرم روده تحریک‌پذیر (IBS) و رفلاکس اسید معده (GERD)، در این شرایط دیده می‌شود.

هنگامی‌که استرس دارید، ممکن است بیشتر یا کمتر از حد غذا بخورید که درنهایت به رژیم‌های غذایی ناسالم منتهی می‌شود.

 

5. شانه‌ها، سر و فک

یکی دیگر از محل‌هایی که تحت تأثیر استرس قرار می‌گیرد، محدوده به‌اصطلاح مثلث تنشی است که شامل شانه‌ها، سر و فک تحتانی است.

استرس در این محل باعث بروز سردرد تنشی، سفتی گردن و فک و اسپاسم شانه‌ها می‌شود. همچنین ممکن است باعث درد و التهاب مفصل فکی شود.

از پزشک خود در مورد راه‌های مدیریت استرس یا داروهای کاهنده اضطراب بپرسید.

 

6. سیستم ایمنی

شما برای مبارزه با بیماری‌ها به یک سیستم ایمنی قوی نیاز دارید، اما استرس قدرت دفاعی بدن را تحلیل می‌برد. احتمال ابتلا به سرماخوردگی یا آنفولانزا را افزایش می‌دهد، همچنین ممکن است بیماری‌های خود ایمنی مثل لوپوس و بیماری التهابی روده را شعله‌ور کند.

می‌توانید با عادت‌های غذایی سالم و ورزش، از سیستم دفاعی خود مراقبت کنید. مهم‌تر از همه اینکه، با کاهش استرس می‌توانید سیستم ایمنی خود را بازسازی کنید تا مایه شگفتی در سلامتی‌تان شود.

 

7. سلامت روان

استرس می‌تواند باعث افسردگی شود. در این شرایط اشتیاق شما برای فعالیت‌های لذت‌بخش مثل سرگرمی‌های روزمره و رابطه جنسی کاهش می‌یابد. همچنین افراد در هنگام استرس بی‌خواب و بی‌اشتها می‌شوند و کمتر ورزش می‌کنند که فقط علائم افسردگی را بدتر می‌کند.

احساس اندوه به هنگام استرس تنها مشکل شما نیست، برای همه افراد اتفاق می‌افتد، بنابراین از کمک گرفتن نباید بترسید.

می‌توانید استرس را برطرف کنید. کلید واقعی، شناخت علائم استرس، پیدا کردن علت آن و رفع آن است. با همکاری هم به‌عنوان یک تیم می‌توانیم نسخه سالم‌تری از شما بسازیم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود | ثبت نام
شماره موبایل خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد