3 تغییر مهم در رفتار واریانت دلتای کرونا

کرونا
زمان مطالعه: 2 دقیقه

COVID-19 دلتا، به‌ نام B1617.2 هم شناخته می‌شود. اولین بار در هند در دسامبر سال 2020 پیدا شد. اکنون نوع غالب در ایالات‌متحده و چندین کشور دیگر شده‌ است.

 

چه چیزهایی باید بدانید؟

1.انتشار سریعی دارد. تنها در عرض 6 ماه پس از کشف آن، یعنی از 14 ژوئن 2021، در 74 کشور گسترش پیدا کرد. در انگلیس، در حال حاضر از تعداد آلفا پیشی گرفته است. تصور می‌شود، این نوع کرونا 43٪ تا 90٪ بیشتر از انواع قبلی قابلیت سرایت داشته باشد. کارشناسان معتقدند که دلتا 30٪ تا 100٪ از آلفا آلوده‌کننده‌تر است.

محققان هنوز مطمئن نیستند که چرا نوع دلتا بسیار بیشتر از سایر انواع کرونا قابل‌انتقال است. آن‌ها فکر می‌کنند تغییر در پروتئین واریانت دلتا ممکن است ورود به سلول‌های انسان را تسهیل کند. یک مطالعه اولیه دیگر نشان می‌دهد که جهش در نوع دلتا ممکن است باعث اتصال بهتر ویروس به سلول‌های انسانی شود. اگر بتواند به‌راحتی به سلول‌ها متصل شود، می‌تواند تعداد بیشتری از آن‌ها را آلوده کرده و بر سیستم ایمنی بدن غلبه کند.

2.بیشتر افراد جوان را هدف می‌گیرد. مطالعات در انگلستان نشان داده که کودکان و بزرگ‌سالان زیر 50 سال 2.5 برابر بیشتر در معرض ابتلا هستند.

3.علائم شدیدتر هستند. در صورت ابتلا به نوع دلتا، احتمال بستری در بیمارستان بیشتر می‌شود. خطر بستری شدن در بیمارستان تقریباً دو برابر نوع آلفا است.

پزشکان چینی می‌گویند مبتلایان به نوع دلتا، در مقایسه با بیماران ابتدای همه‌گیری، بدحال‌تر هستند و وضعیت آن‌ها خیلی سریع‌تر رو به وخامت می‌گذارد.

داده‌های Zoe COVID Symptom Study (نوعی اپلیکیشن موبایلی برای ثبت علائم) نشان می‌دهد، با گسترش نوع دلتا علائم کرونا در انگلستان در حال تغییر است.

 

علائم اصلی گزارش‌شده شامل موارد زیر است:

سردرد

گلودرد

آبریزش بینی

تب

سرفه کمتر دیده می‌شود و از دست رفتن حس بویایی دیگر جزو 10 علامت شایع ذکرشده نیست. محققان نگران هستند كه مردم این بیماری را با سرماخوردگي شدید اشتباه بگیرند و از رعایت شرایط قرنطينه خودداري کنند، در نتیجه انتشار آن راحت‌تر می‌شود.

 

کارایی واکسن در مقابل ورژن دلتای کرونا

گزارش‌ها حاکی از آن است که دو دوز واکسن Pfizer-BioNTech در برابر عفونت واریانت دلتا 79٪  حفاظت ایجاد می‌کند. به نظر می‌رسد در صورت آلودگی تا  88٪ در پیشگیری از بروز علائم مؤثر باشد.

تزریق دو دوز واکسن AstraZeneca  در توقف بستری  تا 92٪ موفق عمل کرده است و در بین دریافت‌کنندگان واکسن هیچ مرگی گزارش نشده است.

سازنده واکسن اسپوتنیک نیز می‌گوید تزریق این واکسن در برابر نوع دلتا تا 90% تأثیر داشته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود | ثبت نام
شماره موبایل خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد